Over Egypte

Egypte bevindt zich aan de zuidelijke kant van de Middellandse Zee. Het land ligt op de twee continenten Afrika en Azië en in deze laatste ligt tevens de Sinaï die door het oosten van Egypte loopt. De Rode Zee bevindt zich in het oosten van het land en wordt gezien als een van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor een vakantie in Egypte. Het land bestaat verder voor zo’n 94 % uit woestijn die vervolgens weer bestaat uit de Westelijke of Libische Woestijn, de Oostelijke Woestijn en de Sinaï. Het deel van het land dat bewoonbaar is wordt gevormd door de oevers en de delta van een van de meest bekende rivieren ter wereld: de Nijl.

Bezienswaardigheden
Bij een vakantie naar Egypte wilt u waarschijnlijk meer dan alleen het strand zien en laat Egypte nu hét land zijn van de Farao’s, woestijn, piramides, maar ook waanzinnig mooie duiklocaties. Duikliefhebbers en zonaanbidders reizen met name af richting de kustplaatsen en dan vooral naar badplaatsen als El Gouna, Dahab, Hurghada, Sharm El Sheikh en Marsa Alam. Liefhebbers van cultuur bezoeken de verschillende, maar vooral zeer bijzondere archeologische schatten. Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Egypte zijn natuurlijk de Piramiden van Gizeh. Buiten dat zijn ook de Nijl, het Dal der Koningen, de Mozesberg en Tempels van Karnak grote trekpleisters. Vergeet ook niet om tijdens uw vakantie Caïro aan te doen, de Egyptische hoofdstad is zeer zeker de moeite waard.

Vakantie naar Egypte
Al met al is Egypte de perfecte vakantiebestemming; het biedt zonzekerheid en zowel strand als cultuur zijn volop aanwezig. Wanneer u het besluit heeft genomen om op vakantie te gaan naar Egypte, dan kunt u profiteren door een van de vele last minute reizen te boeken. Veel aanbieders bieden ook all inclusive reizen naar Egypte aan, handig wanneer u bijvoorbeeld met het hele gezin bent en niet elke avond de deur uit wilt gaan. Ook kunt u er voor kiezen om op een Nijlcruise te gaan, een unieke ervaring die u uw een leven lang bij zal blijven. Boek een vakantie naar Egypte eenvoudig en snel online en maak binnenkort al kennis met alle hoogtepunten van Egypte.

Top 0 lastminutes in Egypte